Meteorolojinin Sesi Radyosu’nda yayınlanan YEŞİL RADYO programı, gıda ve beslenmenin önemini ana tema seçen ve bu konuda yeni projeler ve yenilikçi fikirlerin tanıtıldığı Expo 2015 Milano Organizasyonu’nda (www.expo2015.org) Türkiye’yi temsil etti. Fuar kapsamında CIHEAM (Uluslararası Akdeniz Gelişmiş Tarım Uygulamaları Merkezi) tarafından düzenlenen Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde uygulanmış “Gıda Güvenliği İçin En İyi Sürdürülebilir Kalkınma Uygulamaları”nın belirlendiği etkinlikte sergilenmeye, fuar süresince düzenli olarak stantta videosunun dönmesine ve kamuya dağıtılan kitapçıkta tanıtımının yapılmasına değer bulundu.
Türkiye, Milano’da düzenlenen Expo 2015’te, binlerce yıllık kültürel miras ve değerlerini 1 Mayıs 2015’ten beri tüm dünya ile paylaşıyor. “Feeding the Planet, Energy for Life / Gezegeni Beslemek, Yaşam için Enerji” konseptiyle açılan ve 31 Ekim 2015’e kadar sürecek olan EXPO Milano, 145 ülkenin katılımıyla gerçekleşiyor. 4.170 m2’lik bir alanda konumlanan Türkiye Pavyonu ise Expo’nun en büyük 5. pavyonu niteliğinde.
Ankara merkezli, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne bağlı Meteorolojinin Sesi Radyosu, 1962 yılından beri yayın hayatını sürdürüyor. 2004 yılına kadar kısa dalgadan yayın yapmakta olan TRT’den sonra en geniş yayın ağına sahip Radyo, 2004 tarihinde Ankara’da FM bandı 92.4 frekansından Meteor FM adıyla ve 2008 tarihinden itibaren de tekrar “Meteorolojinin Sesi Radyosu” adıyla sesini duyurmaya devam ediyor.
“YEŞİL RADYO” programı, bir Meteorolojist olan Dr. Levent YALÇIN tarafından hazırlanıp sunuluyor. Çevreci ve katılımcı bir anlayış benimseyen YEŞİL RADYO, “Sürdürülebilirlik, Küresel ısınma, İklim ve İklim değişikliği, Karbon salınımı, Yenilenebilir enerji, Yeşil binalar, Afet ve erken uyarı” gibi konuları uzman konuklarıyla işliyor. 3 yıldır her pazartesi 16.20’de yayınlanan program, daha çok Enerji, Tarım, Havacılık ve Denizcilik gibi sektörlerin kamu, akademik ve ticari temsilcileri tarafından takip ediliyor. Yapılan tüm programlar ise yenilikçi bir yaklaşımla youtube’da da yayınlanarak, hem kurumsal bir hafıza oluşturuluyor hem de dinleyicilerin konu ve konuklar hakkında yorum yapmalarına olanak tanıyor. Böylece tek yönlü bir radyo yayıncılığından ziyade katılımcı bir yayımcı-dinleyici ilişkisi geliştiriliyor.
YEŞİL RADYO’nun erişim bilgileri için: “radyo.mgm.gov.tr” ve geçmiş program kayıtları için: www.youtube.com/yesilradyo ziyaret edilebilir.