Başkent Ankara’nın en eski ticaret merkezlerinden Ulus’taki Posta Caddesi, zamanın değişen şartlarına yenik düşmek üzere. GGYD Başkan Yardımcısı Ali Odabaşı, Posta Caddesi’ndeki tüm işyerlerinin başka bir yere taşınması, buranın da turizm alanı haline getirilmesi gerektiğini söyledi.
Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkan Yardımcısı Ali Odabaşı, adı adeta Ankara’yla özdeşleşen Ulus’taki Posta Caddesi (Şehit Teğmen Kalmaz Caddesi)’nde yaşanan sorunlara ilişkin bir açıklama yaptı. Aynı zamanda Posta Caddesi’nde faaliyet gösteren Besa Elektrik Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Odabaşı, değişik sektörlerden çok sayıda işletmenin faaliyet gösterdiği bölgede ticaretin bitmek üzere olduğunu söyledi. Ankara’da inşaatçılar denildiğinde akla Rüzgarlı Sokak’ın, hırdavatçılar denildiğinde ise Posta Caddesi’nin geldiğini ifade eden Odabaşı şöyle devam etti:
TOKİ BİLE ARTIK BİZDEN ALMIYOR
“Ancak Posta Caddesi’nde perakende satış artık bitti. Elektrik-elektronik, hırdavat, plastik malzeme, hal ve medikal gibi değişik sektörlerden çok sayıda işletmenin faaliyet gösterdiği Posta Caddesi, ne yazık ki alışveriş merkezlerinin ve sektörle ilgisi olmayan işletmelerin karşısında her geçen gün eriyor. TOKİ bile alımlarını bizden değil, direkt fabrikadan yapıyor, pastadan bizlere düşen pay her geçen yıl küçülüyor. Bugün bölgede piyasanın durumu son derece kötü. Bütün bu sorunlara bir de her geçen yıl daha da büyüyen park ve trafik sorunu eklenmiş durumda. İşletmelerin faaliyet gösterdiği binaların da oldukça eski ve ihtiyaca cevap veremez halde olduğu gerçeğini göz önünde bulundurursak, Posta Caddesi’nin ticarete kapatılması en doğru karar olacaktır.”
İŞYERLERİ TAŞINSIN, BÖLGE TURİZME AÇILSIN
GGYD Başkan Yardımcısı Ali Odabaşı; giderek azalan ticaret potansiyeli yüzünden çok sayıda işletmenin Ostim başta olmak üzere değişik bölgelere taşındığını, geride kalanların ise ayakta kalma mücadelesi verdiğini anlattı. Odabaşı, “Yaklaşık 8 yıl önce Posta Caddesi’ndeki işyerlerinin, Kazım Karabekir bölgesine taşınması gündemdeydi. Projeler hazırlandı, kooperatifler kuruldu. İnsanlar yıllarca oraya yatırım yaptı. Ancak proje bir türlü hayata geçirilemedi. Halbuki Kazım Karabekir gibi merkezi ve büyük bir alanda bütün sektörler için ayrı ayrı yerler oluşturup tüm işletmeleri oraya taşımak kurtuluşumuz olacaktı. O bölge büyük bir ticaret merkezi haline getirilirken, Posta Caddesi de tıpkı Hamamönü’ndeki restore edilen binalar gibi elden geçirilerek turizme açılabilirdi. Bundan sonra bölgemiz için yapılması gereken de buranın artık bir ticaret ve iş merkezinden çıkarılarak, turizm alanı haline getirilmesidir” diye konuştu.