Nesibe Aydın Anaokulları, 21-22 Şubat tarihinde düzenlediği “Günümüz Çocuklarının Gelişen Öğretmeni” sempozyumu ile büyük bir başarıya imza attı.
Nesibe Aydın Anaokulları, Ankara ve çeşitli illerden 32 farklı özel okul, devlet okulu ve eğitim fakültesinden 150’nin üzerinde eğitimciye ev sahipliği yaptı. “Günümüz Çocuklarının Gelişen Öğretmeni” sempozyumu ile mesleki ve kişisel gelişimini önemseyen eğitimcileri bir araya getiren Nesibe Aydın Eğitim Kurumları, gerçekleştirdiği konferanslar ile büyük beğeni topladı.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı olan Doç. Dr. Feyza Erden, sempozyumun açılış konuşmasında, “bir okulun fiziksel koşulları, teknolojik alt yapısı ve kaynakları ne kadar iyi olursa olsun, hiçbiri çocuğun gelişimi ve eğitimi üzerinde öğretmenlerden daha etkili olmadığını ve bu nedenle öğretmenlerin kendilerini düzenli olarak geliştirmesi ve yenilemesi gerektiğinin altını çizdi.
Sempozyumun ilk gününde Ümitköy Anaokulunda bir araya gelen eğitimcilerle; öğretmenler, öğretim elemanları ve alan uzmanları tarafından okul öncesi eğitim alanında gerçekleştirilen örnek çalışmaların bildirileri detaylı bir şekilde paylaşıldı.
Sempozyumun ikinci gününde katılımcılara, Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Madi, Hürriyet yazarı Dr. Özgür Bolat ve Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda görev yapan Prof. Dr. Ozan Tunca sunumları ile eşlik etti.
Dr. Bülent Madi katılımcılarla “çocuğun beyin gelişimi için okul öncesi eğimcinin yapması gerekenler” başlıklı seminerinde; koordinasyon, denge, dokunma ve işitsel uyaranlar açısından çocuğa sağlanacak zengin duyusal ortamların zihinsel gelişim üzerindeki etkisini paylaştı. Dr. Özgür Bolat, “Mutlu ve başarılı bir çocuk nasıl yetiştirilir?” konulu seminerinde; iç ve dış odaklı çocuk yetiştirmek, ödül ve ceza kavramları hakkında eğitimcilere bilgi verirken mutluluk odaklı başarının öneminin altını çizdi.
Klasik müziğin yaygınlaşması ve daha geniş kitleler tarafından anlaşılması için başarılı çalışmalar gerçekleştiren Prof. Dr. Ozan Tunca “Klasik Müziğe İlk Adım” semineri ile “60 dakikada klasik müzik” çalışması ile katılımcılara müzik dolu bir eğitim alma imkanı sundu. Katılımcılar, Tunca’nın canlı viyolensel performansı ile beraber bilgi dolu bir gün yaşadı.