Sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirilmesi için T.C.Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği arasında eğitim işbirliği protokolü imzalandı. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Güldaş, “OSİAD, bu konuda bir ilk ve öncü” dedi.
T.C. Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği arasında eğitim işbirliği protokolü imzalandı.
Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdülmecit Güldaş, protokolün amacının sadece ders vermek olmadığını gerçek anlamda endüstriden yararlanmak, endüstriye de fayda getirmek istediklerini söyledi. İşbirliğinin meyvelerinin kısa sürede alınacağına inandığını belirten Güldaş, OSİAD’ın protokol imzaladıkları ilk dernek olduğunu anımsatarak “Bu konuda öncüsünüz, ilksiniz” dedi. OSİAD Başkanı Ahmet Kurt ise sanayinin pratiğe beceriye yönelik işlerde eğitimli personele ihtiyaç duyduğunu, pek çok eğitim verildiğini ancak istenilen sonucun alınamadığını anlattı. Üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesinin önemine işaret eden Kurt, İŞKUR eğitimlerinde model değişikliğine gidilmesi gerektiğini söyledi.
OSİAD Akademi Başkanı Atila Çınar, becerileri yüksek teorik eğitim almış insanlara ihtiyaç duyulduğunu, mesleki eğitimin bir günlük iş olmadığını, uzun zaman istediğini ifade ederken OSİAD Akademi Genel Sekreteri Ayşe Beltan, yeni kurulan OSİAD Akademi’nin gerçekleştireceği faaliyetlerle ilgili kısa bir bilgi verdi.
Protokol hükümleri
Eğitimde işbirliği protokolü, “eğitim talebinde bulunan çalışanların mesleki eğitim yoluyla deneyimlerinin artırılmasını, teorik bilgi verilmesini ve teorik bilgilerini uygulama yapmak suretiyle geliştirmelerini, dolayısıyla işsizlere meslek kazandırılmasını” amaçlıyor. Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, kursiyerlerin eğitim programından faydalanmasını sağlayacak, öğretim ortam ve alanlarını hazırlayacak, kurslar için öğretim elemanı sağlayacak.
OSİAD ise kursiyerleri eğitim almaları için teşvik ederek talepleri toplayıp kayıtları oluşturacak, olanakları ölçüsünde temrinlik malzeme alımına katkı sunacak, gerektiğinde kursların donanımsal eksikliklerini giderecek ve usta öğretici temin edecek, öğretimi gerçekleştirecek öğretim elemanları ve usta öğreticilerin ücret giderlerini karşılayacak.
Kurslar, ihtiyaca uygun alanlarda piyasanın talebine göre değişiklik gösterebilecek, kursiyer sayısı 18 (onsekiz) kişiyi geçmeyecek şekilde belirlenecek.