TÜRKONFED’in gençlerde girişimciliği teşvik etmek amacıyla geçen yıl İstanbul’dan başlattığı, bu yıl ise “Girişimde Yeni Ufuklar-STEM Anadolu” projesi kapsamında sürdürdüğü girişimcilik eğitimleri, 1-2 Şubat tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek.
Türkiye’de genç işsizliğinin önemli bir soruna dönüştüğünü belirten TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve Akyurt SİAD Başkanı Ali Tekin Çelik, işgücü piyasası ile işgücü nitelikleri arasındaki makasın giderek daha çok açıldığını, gençlerin dinamizminin ekonomiye kazandırılması gerektiğini söyledi.
29 Ocak 2018 / Ankara – Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye’de girişimcilik eko-sistemi geliştirmek ve geleceğin girişimcilerine şimdiden erişebilmek amacıyla geçen yıl İstanbul’dan başlattığı lise öğrencilerine yönelik eğitimlerine, Ankara ile devam ediyor. “Girişimde Yeni Ufuklar-STEM Anadolu” projesi kapsamında verilecek eğitimler 1-2 Şubat tarihlerinde düzenlenecek.
ABD Büyükelçiliği Küçük Ölçekli Hibe Programı tarafından finanse edilen ve Genç Başarı Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen projenin Ankara STEM Anadolu eğitimi, Akyurt Sanayici ve İş Adamları Derneği (AKSİAD) ve OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. İşsizlikle mücadelede gençlerin dinamizmini daha verimli kullanabilmeyi hedefleyen “Girişimde Yeni Ufuklar-STEM Anadolu” projesi kapsamında öğrencilere bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik temelli girişimcilik dersleri verilecek.
ÇELİK: “GENÇLİĞİN DİNAMİZMİNİ EKONOMİYE KATMAK ZORUNDAYIZ”
TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve Akyurt SİAD Başkanı Ali Tekin Çelik, Türkiye’de genç işsizliğinin önemli bir soruna dönüştüğünü, işgücü piyasası ile işgücü nitelikleri arasındaki makasın ise giderek daha çok açıldığını söyledi. Bir ülke için genç nüfusun nitelikli hale getirilmesinin çok büyük bir dinamizm yaratacağını, nitelik kazandırılmaması halinde ise sosyo-ekonomik açıdan pek çok soruna yol açacağını belirten Ali Tekin Çelik, “Genç nüfus, çok büyük bir avantaj; gençliğin enerjisini, dinamizmini ekonomiye katmak zorundayız. Bu potansiyeli katamadığınız zaman da ülkeniz için telafisi zor bir kayıp olur. Dolayısıyla doğru politikalarla eğitimli, nitelik sahibi, becerikli, hayalleri olan, girişimci ruha sahip bir nesle ihtiyacımız var” dedi.
Gençlerin beklentilerine ve hayallerine uygun bir eko sistemin yaratılması konusunda her kesimden insana sorumluluk düştüğünü ifade eden Çelik, TÜRKONFED’in de bu anlamda elini taşın altına koyduğunu söyledi. Konfederasyon olarak özellikle genç girişimciliği desteklediklerini belirten Çelik, “Eğitimlerden sonra İstanbul’da düzenlenecek kapanış toplantısında, gençler, kendi iş fikirlerini sunabilme imkânı yakalayarak, melek yatırımcı, mentor ve girişimcilerle bir araya gelecek. Bu yıl proje kapsamında toplamda 160 öğrenciye ulaşılacak” diye konuştu.
KURT: “ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ SORUNU GENÇ İŞSİZLİKTİR”
OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, “Üst çatı örgütümüz TÜRKONFED’in gençleri teşvik etmek amacıyla geliştirdiği STEM ile Girişimde Yeni Ufuklar Projesi’ne ev sahipliği yapacağımız için, OSİAD olarak memnuniyet duyuyoruz” dedi. Kurt, şöyle konuştu: “Proje, daha önce gerçekleştirildiği yerlerde başarılı oldu. Girişimcilik ruhunun açığa çıkarılmasına katkı sağlayabilecek bu eğitim programına biz de öğrencileri dâhil etmek amacıyla liselerle irtibata geçip, öğrencilerle toplantı yaptık. Özellikle meslek liseliler, öğretmenler ve veliler programa büyük bir ilgi gösterdiler. Hepsi de çok heyecanlılar. Ülkemizin en önemli sorununun genç işsizliği olduğunu biliyoruz. Her 4 gençten biri işsiz iken bu soruna kayıtsız kalmamız düşünülemezdi. Gençlerin yeteneklerini ortaya çıkaracak, onlara vizyon sunacak, işgücü piyasasının aradığı vasıfları kazandıracak destekleme mekanizmalarına ihtiyaç bulunuyor.”
GELECEK İÇİN STEM
Gençlere bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik temelli girişimcilik derslerinin verildiği “Girişimde Yeni Ufuklar-STEM Anadolu” projesiyle katılımcılar, ‘geleceğin yenilikçilik odaklı girişimcileri’ olmaları yolunda cesaretlendiriliyor. İngilizce ‘kök’ anlamına gelen ve Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinin birleşiminden oluşan “STEM” alanlarında kariyere teşvik edilen lise öğrencileri, aldıkları eğitim sonrasında, projelerini melek yatırımcılara ve şirketlere sunuyor; hayallerini gerçekleştirebilmek üzere mentor desteği alabiliyor.