Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Giriş Yap
  • Anasayfa
  • Yaşam
  • Etkinlikler
  • Ekonomi
  • Gayrimenkul
  • Alışveriş
  • Teknoloji
  • Turizm
  • Eğitim
  • Anasayfa
  • Yaşam
  • Etkinlikler
  • Ekonomi
  • Gayrimenkul
  • Alışveriş
  • Teknoloji
  • Turizm
  • Eğitim
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Diğer

Röportaj: BNB Danışmanlık Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kaskatı

admin Yazan admin
30 Mayıs 2015
Okuma zamanı: 7 dak. okuma zamanı
0

Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye listesine giren Ankara merkezli BNB Danışmanlık Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kaskatı ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Tolga Kaskatı, Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu. Lisans eğitiminin ardından yüksek lisansını Ankara Üniversitesi Biyoistatistik bölümünde tamamladı, hala aynı bölümde doktora çalışmalarını sürdürmektedir. 2004 yılından beri Avrupa Birliği, Dünya Bankası vb uluslararası kurumlar ile pek çok farklı alandaki kuruma hizmet veren, proje yönetimlerini sürdüren BNB Danışmanlık’ta Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Bunlar İlginizi Çekebilir

Eximbank’tan yabancı ihracat destek kuruluşuna ilk “garanti”

Mobilexpress’in yeni yolculuğuna 2 milyon dolar yatırım

Ankara’da kurulan Atar Labs global şirkete satıldı

 

Tolga Özek: BNB Ltd.Şti hangi tarihte kurulmuştur? Hangi alanlarda faaliyet göstermektedir?

Tolga Kaskatı: BNB LTD. ŞTİ (BNB), 2003 Mayıs ayında üniversite akademisyenlerinin desteği ile kurulmuş olan istatistik, ekonomik ve bilgi teknolojileri bilimsel disiplinlerinde faaliyet gösteren bir proje yönetim, proje uygulama ve izleme/değerlendirme şirketidir.

Kuruluşundan itibaren faaliyet gösterdiği bilimsel disiplinlerin yanı sıra AB normlarında hibe yönetimi, TÜBİTAK normlarında AR-GE Projelerinin geliştirilmesi ve yönetilmesi, AB ve Kültür Bakanlığı normlarında Sosyal ve Kültürel Projelerin geliştirilmesi ve yürütülmesi alanlarında yaratıcı fikirler ve yenilikçi yaklaşımlarla şirket bünyesinde gerekli uzman kadrosu oluşturmuş ve başarılı uygulamalara imza atmıştır.

BNB yer aldığı 30 dan fazla projede, müşteri kurumlar, yararlanıcı kurumlar ve proje ortaklarının kurumsal kimliklerini en iyi şekilde yansıtacak Yeniden Yapılandırma, Yazılım, İstatistik, Medya-Halkla İlişkiler, İletişim, Tanıtım ve Organizasyon çalışmalarını da gerçekleştirmiştir.

Gerçekleştirilen çalışmalarda, Medya-Halkla İlişkiler, İletişim, Tanıtım ve Organizasyon unsurlarının projelerdeki farkındalık yaratma ve etki alanını genişletme açısından önemi fark edilmiş ve bu sebeple şirket bünyesinde bir yapılanma ve güçlü bir ekip oluşturulmuştur.

Buy JNews
Reklam

— Vizyonu; Proje tasarlama, geliştirme ve uygulama kapasitesini kurumsal boyutta geliştirerek alanında ülkemizi uluslar arası ölçekte başarılı bir şekilde temsil eden bir özel sektör kuruluşu olmaktır.

—  Misyonu; Ulusal ve uluslararası çok ortaklı projelere katılarak proje tasarlama, geliştirme ve uygulama konusunda bilgi birikimini arttırmak ve edindiği tecrübe ve bilgi birikimini ülkemizdeki kamu, üniversite ve özel kurumlar ile paylaşarak; işbirliği içerisinde bulunan kurumların kapasitelerinin arttırılmasına katkıda bulunmaktır.

—  Hedefleri; BNB kısa erimde; proje geliştirme ve yönetme konusunda uluslararası anlamda kurumsallaşmış ve yeterliliklere kavuşmuş bir kuruluş olma yolunda ilerlemeyi hedeflemektedir.

Orta ve uzun erimde ise; Dünya Bankası, Avrupa Birliği gibi kurumlar nezdinde, uluslararası ölçekteki projeler için yeterli ve güvenilir bir kuruluş olarak anılmak ve alanında ülkemizin bilgi ve deneyim birikimine katkıda bulunmaktır.

BNB’nin faaliyet alanları geniş bir yelpazededir. İstatistik, Ekonomi, Bilişim Teknolojileri, Eğitim, Hibe Yönetimi, Sağlık ana faaliyet alanları olmakla beraber; İstatistik alanında, Ulusal ve uluslararası projelerde, Proje tanımlama, Proje yönetim, Araştırma ve saha organizasyonu, Veri toplama ve veri analizi, Proje izleme ve değerlendirme çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Ekonomi alanında; Ulusal ve uluslararası projelerde, Finansal modellerin geliştirilmesi, Fizibilite çalışmaları, Teklif ve İhale dokümanlarının hazırlanması, Proje analizi, Veri analizi, İhtiyaç analizi konularında faaliyet göstermektedir. Bilgi Teknolojisi alanında; Ulusal ve uluslararası projelerde, sistem, ihtiyaç, fonksiyonel ve kullanım analizlerini gerçekleştirerek yazılımın genel ve web tabanlı-çok katmanlı mimarilerini tasarlayarak, geniş kapsamlı kullanıcı profiline sahip ve/veya ARGE niteliği taşıyan amaca özel BT çözümleri üzerinde çalışmaktadır.

AR-GE Projeleri olarak; Uluslararası projelerde TÜBİTAK ile aynı konsorsiyumda yer alan kurumumuz, AR-GE kanununa göre TÜBİTAK tarafından AR-GE firması statüsünde yer almaktadır ve aynı zamanda TÜBİTAK tarafından fonlanan AR-GE projelerinde yürütücülük rolleri üstlenmektedir.

Kültürel ve Sosyal Projeler; Avrupa Birliği ve Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından finanse edilen uluslararası kültürel ve sosyal projelerin yönetimi, uygulanması ve faydalanıcı kurumlara Teknik Yardım sağlanması konularında hizmet vermektedir.

Medya-Halkla İlişkiler, İletişim, Tanıtım ve Organizasyon; BNB yer aldığı ulusal ve uluslar arası projelerde, Medya-Halkla İlişkiler, İletişim, Tanıtım ve Organizasyon alanındaki çalışmalarının tamamını kendi bünyesindeki uzman ekibi ile gerçekleştirmiştir. Yürütülen bu çalışmaların kazandırmış olduğu birikimler doğrultusunda ana konusu medya ve halkla ilişkiler olan projelerin de uygulaması ve yürütülmesi çalışmalarını gerçekleştirmektedir.

Tolga Özek: Sizin bu şirkette göreviniz hangi tarihten beri devam etmekte?

Tolga Kaskatı: 2004 yılı Ekim ayında BNB’nin kurucusu olan Birol Baysal ile bir proje çalışması bünyesinde tanışma fırsatım oldu. Çalışmada İstatistik analizler konusunda freelance uzman olarak destek vermiştim. Bu çalışmanın sonunda Birol Bey, bana iş teklifinde bulundu ve birlikte çalışmaya karar verdik. O günden bu yana BNB firmasına hizmet vermekteyim. Halen firmada Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almaktayım.

Tolga Özek: BNB olarak Avrupa Birliği, Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşlar ile çalışmalarınız medyada ses getirir hale geldiniz, bu çalışmalardan bilgi verebilir misiniz?

Tolga Kaskatı: Avrupa Birliği Teknik Yardım projelerine katılan ilk Türk firmalarından biri olmamızdan ve kurumsal yapılanmamızdan ötürü proje geliştirme kapasitemiz Avrupa standartlarının üzerindedir. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda klasik bir eğitim faaliyetinin ötesinde ülke ve kurum adına katma değeri yüksek ve somut bir çıktısı olan, spesifik alanlar olması itibariyle, daha önce gerçekleşmemiş ya da gerçekleştirilememiş projeler BNB tarafından tamamlanmıştır. Bu çalışmalar yapıları itibariyle tüm basın ve kamuoyu tarafından ilgi çekici bulunmuştur. Kaldı ki Avrupalı firmaların cirit attığı global markette, başarılı bir Türk firmasının da kendini göstermesi, hiç kuşkusuz ulusal basının da önceliklerindendir. Çalışma alanlarımıza gelince, halen Bosna Hersek’de yürüttüğümüz Avrupa Birliği Projesi’nde Gerçekleştirilecek Nüfus sayımı için teknik ve yöntemsel altyapı geliştirme çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. BNB bu çalışmada lider olarak yer almakta, uluslararası alanda bir Türk firmasının lider olarak iş alabilmesi proje konusunun spesifik ve özel olmasının yanı sıra ilgi çekici olmaktadır. UNICEF ile çeşitli çalışmalarda yer alan BNB, halen SHÇEK ve MEB için mevcut çocuklara yönelik gerçekleştirilen programlarının izleme değerlendirmelerini yapabilecekleri özgün bir yazılımı geliştirmiştir. Yakın zamanda TÜBİTAK liderliğindeki uluslararası konsorsiyum ile AB tarafından finanse edilen Bütünleşik Sınır Yönetimi için yol haritasının çıkarılması projesini kazanmış, halen proje yürütme çalışmalarını devam ettirmektedir. Yakın zamanda Hacettepe ve Marmara Üniversitesi ile yapılan işbirliği ile Türkiye Ölümlülük ve Annüite tabloları ve bu tabloları hesaplayan uzman yazılım sistemi AR-GE personelimiz ve akademisyen proje ekibi tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu tablolar sigortacılık sektöründe ve diğer iktisadi planlamalarda referans bilgi teşkil edecek kaynak ve Türkiye’ye özgü  bir yapı oluşturacaktır. Bununla beraber İtalyan Kültür Merkezi adına Kaleidescopeurope projesi kapsamında 130 Kültür ve Sanat aktivitesi organize edilmiş, proje yönetimi gerçekleştirilmiştir. Bahse konu bütün çalışmalar basında geniş yer bulmuştur.

Tolga Özek: Özel sektör ile çalışmalarınız ne şekilde ilerliyor?

Tolga Kaskatı: Ortak ilgi alanlarında işbirliği imkanları doğrultusunda özel sektör ile partnerlik anlaşmaları yapabiliyoruz. Genel olarak, özel sektör ile proje ihtiyacınfa olan tedarik ve hizmet ihtiyacı durumlarımız için iletişime geçiyoruz.

Tolga Özek: BNB’nin 2011 ve bu 10 yıllık süreçteki hedefleri nelerdir?

Tolga Kaskatı: BNB 2009 ve 2010 yıllaında ana iştigal alanı Bilişim Teknolojileri olmamasına rağmen Türkiye’nin en büyük 500 yazılım firması arasına girmiştir. Bununla beraber, Deloitte tarafından gerçekleştirilen araştırmada Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 50 firması, Dünya’da ise ilk 500’e girerek, kısa sürede büyük başarılara imza attık. 2011 yılındaki hedefimiz büyümemizi devam ettirerek; bankacılık, sigortacılık, finans ve risk yönetimi alanında bir yatırım gerçekleştirmektir. 10 yıllık süreçte de Avrupa’nın en önde gelen bir firması olarak sadece Türkiye’de değil uluslararası arenada bir marka haline gelebilmektir. Şu an bile bu noktada hatırı sayılır bir bilinirliğe ulaşmış bulunuyoruz. Balkanlardaki yatırım yapma imkanımızı sürekli gözden geçiriyoruz. yine uzun vadede Balkanlarda yerel ofisler açarak, bölgedeki gelişmekte olan sektörler için yatırım yapmayı planlıyoruz.

Tolga Özek: Bu sektörde çalışmak isteyen gençlere neler söylemek istersiniz?

Tolga Kaskatı: Kariyer yolunun çok uzun olduğunu bilmelerini, hedeflerini kısa süreli tutmamalarının gerektiğini ve kendi gelişimlerinin devamlılığı için akademiden uzak durmamalarını öneririm. Akademik hayatla iş hayatını bir arada götürebilen bir insan, akademik altyapı ile özel sektör dinamizmini bir araya getirebilir nitelikte olacaktır. Bu nitelikte bir çalışanın başarılı olmaması için hiç bir nedenin olmadığını düşünüyorum. Teknik uzmanlık gerektiren proje faaliyetlerinde de başarılı olabilmeleri bu özellikleri bünyesinde bulundurarak olacaktır. Diğer yandan, sosyal hayatın noksan olmaması; iş hayatındaki insan ilişkileri, networking, anlaşma ve çatışma yönetimi alanları için anahtar unsur niteliğindedir.

BNB Danışmanlık Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kaskatı’ya röportaj için çok teşekkür ediyor, gerek kendi kariyerinde gerek ise BNB olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz.

XING profiline http://www.xing.com/profile/Tolga_Kaskati adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiket: bnbdanışmanlıkbnbltdtolgakaskatı
PaylaşımTweetGönder
Önceki Yazı

Dinamo Eğitim ve Danışmanlık Proje Finansmanı Eğitimi

Sonraki Yazı

Röportaj: Business Networking Academy Kurucusu Ertuğrul Belen

Benzer Yazılar

Eximbank’tan yabancı ihracat destek kuruluşuna ilk “garanti”
Ekonomi

Eximbank’tan yabancı ihracat destek kuruluşuna ilk “garanti”

9 Temmuz 2020
Mobilexpress’in yeni yolculuğuna 2 milyon dolar yatırım
Ekonomi

Mobilexpress’in yeni yolculuğuna 2 milyon dolar yatırım

9 Temmuz 2020
Ankara’da kurulan Atar Labs global şirkete satıldı
Ekonomi

Ankara’da kurulan Atar Labs global şirkete satıldı

9 Temmuz 2020
Nallıhan ve Ayaş için asbestli boru değişim ihalesi yapıldı
Ekonomi

Nallıhan ve Ayaş için asbestli boru değişim ihalesi yapıldı

9 Temmuz 2020
Sensemore’un IoT projesi Yılın Girişimi oldu
Ekonomi

Sensemore’un IoT projesi Yılın Girişimi oldu

9 Temmuz 2020
Yemek kartlarına ortalama 417 TL yükleniyor, kart bakiyesi ayın sonunu getiremiyor
Ekonomi

Yemek kartlarına ortalama 417 TL yükleniyor, kart bakiyesi ayın sonunu getiremiyor

9 Temmuz 2020
Sonraki Yazı

Röportaj: Business Networking Academy Kurucusu Ertuğrul Belen

Optimum'da Alışveriş Keyfine 4x4 Konforu Hediye

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Türkiye’nin ilk “Plastik Çalıştayı” Ankara’da yapıldı!

Türkiye’nin ilk “Plastik Çalıştayı” Ankara’da yapıldı!

22 Mayıs 2013
Xperia™ ion, Ankara’nın  James Bond’unu Arıyor!

Xperia™ ion, Ankara’nın James Bond’unu Arıyor!

30 Kasım 2012
19. Uluslararası Engelliler İçin Fiziksel Aktivite Sempozyumu Türkiye’de!

19. Uluslararası Engelliler İçin Fiziksel Aktivite Sempozyumu Türkiye’de!

29 Kasım 2012

Atelier Rebul, Ankara’da İkinci Mağazasını Açtı!

7 Aralık 2015

En Çok Okunanlar

  • İncek Prestij’den ‘’yıldızlar’’ eşliğinde lansman

    İncek Prestij’den ‘’yıldızlar’’ eşliğinde lansman

    0 Paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • adidas Türkiye’deki en büyük mağazasını Ankara’da açtı

    0 Paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • Türkiye’deki en büyük mağazası olan Ankara’daki mağazasını yeniledi

    0 Paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • Türkiye’nin İlk Yüzde Yüz Yerli Deprem İzolatörü Fabrikası Ankara’da Açılıyor

    0 Paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • “Seri üretime ağırlık veren markalardan uzak duruyoruz”

    0 Paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0
BusinessAnkara.com

Business Ankara - Ankara İş Hayatı, Sektörel Haberler Web Sitesi

www.businessankara.com, Ankara'daki PR ve bilgilendirme eksiğine istinaden 22 Eylül 2010 tarihinde yayına başlamıştır.

Son Yazılar

  • Eximbank’tan yabancı ihracat destek kuruluşuna ilk “garanti”
  • Mobilexpress’in yeni yolculuğuna 2 milyon dolar yatırım
  • Ankara’da kurulan Atar Labs global şirkete satıldı

Zihin Haritası

Kategoriler

  • 2012 Ankara Yılbaşı Programları
  • Alışveriş
  • Ankara Haber
  • Bilişim
  • Diğer
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • En Çok Okunanlar
  • Etkinlikler
  • Finans
  • Gayrimenkul
  • İnşaat
  • Konaklama
  • Manşet
  • Teknoloji
  • Turizm
  • Ulaşım
  • Ust Manset
  • Yaşam
  • Yazarlar
  • Yeni Haber

© 2022 Business Ankara | Hamarad Dijital Ajans | Tüm Hakları Saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Reklam
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim
  • Kurumsal Eğitimler

© 2022 Business Ankara | Hamarad Dijital Ajans | Tüm Hakları Saklıdır.

Hoşgeldiniz!

Aşağıdaki bilgileri doldurup hesabınıza giriş yapın.

Şifremi Unuttum?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.

Giriş Yap