Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Giriş Yap
  • Anasayfa
  • Yaşam
  • Etkinlikler
  • Ekonomi
  • Gayrimenkul
  • Alışveriş
  • Teknoloji
  • Turizm
  • Eğitim
  • Anasayfa
  • Yaşam
  • Etkinlikler
  • Ekonomi
  • Gayrimenkul
  • Alışveriş
  • Teknoloji
  • Turizm
  • Eğitim
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Ekonomi

Nobel ödüllü ekonomist Shiller: “Türkiye’de finans sektörü yaygınlaşarak büyümeli”

admin Yazan admin
17 Haziran 2014
Okuma zamanı: 6 dak. okuma zamanı
0
Nobel ödüllü ekonomist Shiller: “Türkiye’de finans sektörü yaygınlaşarak büyümeli”

Şekerbank, 60. kuruluş yılına özel olarak düzenlediği ‘Sürdürülebilir Kalkınmanın Finansmanı Konferansı’nda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile dünyanın en önemli ekonomistlerinden biri kabul edilen Nobel ekonomi ödüllü ve Yale Üniversitesi’nin en üst akademik seviyesi olan ‘sterling’ unvanına sahip Prof. Robert J. Shiller’i ağırladı.

Bunlar İlginizi Çekebilir

Eximbank’tan yabancı ihracat destek kuruluşuna ilk “garanti”

Mobilexpress’in yeni yolculuğuna 2 milyon dolar yatırım

Ankara’da kurulan Atar Labs global şirkete satıldı

Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Göktan’ın ev sahipliğini yaptığı konferansa iş ve finans dünyasından yoğun katılım olurken, Prof. Shiller’in konuşması büyük ilgi gördü. Bankacılıkta inovasyon ve sürdürülebilir büyümenin finansmanı hakkında konuşan Prof. Shiller, dünya ülkelerinden örnekler vererek Türkiye’de sürdürülebilir bir büyüme için yapılabilecekler konusunda kapsamlı bir sunum yaptı.  Başka ülkeler gibi Türkiye’de de ekonomik büyüme programı çerçevesinde finans kurum ve kuruluşlarının daha fazla yaygınlaşması ve gelişmesine ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Shiller, Şekerbank’ın sürdürülebilir kalkınma bağlamında imza attığı yeniliklere de değindi.

Türkiye’nin sürdürülebilir büyümeyi sağlaması için önümüzdeki süreçte finans sektörünün üstleneceği rolün hayati öneme sahip olduğunu belirten Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Göktan ise finans sektörünün büyüme yolculuğunda, sosyal ve çevresel faktörlerin dikkate alması gerektiğine vurgu yaptı. Şekerbank’ın 60 yıl önce kuruluşunda benimsediği sürdürülebilir kalkınma esasına dayanan misyonunu bugün de koruduğunu söyleyen Göktan, kuruluş ve sermaye yapısı itibariyle Şekerbank’ın Türkiye’de üzerinde durularak incelenmesi ve örnek alınması gereken bir model oluşturduğunu belirtti.

 

Kuruluşundaki kırsal kalkınma ve tasarruf esaslı iktisadi kalkınma hedefini bugün sürdürülebilir kalkınma perspektifinde geliştiren Şekerbank, önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir Kalkınmanın Finansmanı Konferansı’na Yale Üniversitesi’nde kendi alanında en iyi, sayılı profesöre verilen, en üst akademik seviyeyi ifade eden ‘sterling’ unvanlı ve 2013 Nobel Ekonomi Ödülü’nün de sahibi olan Prof. Robert J. Shiller ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuşmacı olarak katıldılar.

 

Hasan Basri Göktan: “Şekerbank’ın kuruluşu örnek bir modeldir”

Buy JNews
Reklam

Şekerbank’ın 60. kuruluş yılı vesilesiyle düzenlediği ‘Sürdürülebilir Kalkınmanın Finansmanı Konferansı’nda Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Göktan yaptığı açılış konuşmasında, “Bundan 60 yıl önce, Anadolu’da sayıları yüz binleri bulan kooperatif üyesi pancar çiftçisinin birikimleriyle; tarımı ve şeker sanayiini desteklemek için kurulan Şekerbank, Türkiye’nin kalkınma yolculuğunda önemli bir model oluşturuyor. Şekerbank’ın kuruluş ve sermaye yapısı, Türkiye’de üzerinde durularak incelenmesi ve örnek alınması gereken bir model olup, bunun 60 yıldır sürdürülebilmesi önemli bir husustur” dedi.

 

 “Kuruluşumuzdaki misyonu yerine getiriyoruz”

Şekerbank’ın sermaye birikiminin yetersiz olduğu bir dönemde küçük üreticiyi desteklemek, kendi kendine yeten kırsal yapıdan pazar ekonomisine geçişi sağlamak için kurulduğuna dikkat çeken Göktan şunları söyledi:

“Şekerbank, kuruluşundan bu yana geçen 60 yılda faaliyetlerini aynı amaç doğrultusunda yürütmüştür. Şekerbank, sosyal, ekolojik ve kültürel boyutlarıyla ekonomik büyümeyi desteklemekte, başka bir deyişle sürdürülebilir kalkınmayı finanse etmektedir. Bu bankacılık anlayışı, Şekerbank’ın kuruluşunda belirleyici olan kırsal gelişime dayalı iktisadi kalkınma hedefinin bugüne yansımasıdır. Biz, bugün, bu misyonu ‘Anadolu Bankacılığı’ olarak tanımlıyoruz.”

 

“Türkiye’de bankacılık hizmetiyle hiç tanışmamış 15 milyona yakın kişi bulunuyor”

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de bankacılık hizmetleriyle hiç tanışmamış yaklaşık 15 milyon kişinin bulunduğuna dikkat çeken Göktan, şu bilgiyi verdi: “Anadolu’da kadınlarımızın %55’i bankacılık sisteminin dışında olup bu oran büyük şehirlerde %15 civarındadır.”

 

“Sürdürülebilir büyüme için finans sektörünün rolü hayati öneme sahip”

Göktan, bu bağlamda, hem tasarrufun hem de kredilerin tabana yaygın dağılımının önemine değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Sonuç olarak ülkemizin sürdürülebilir büyümeyi sağlaması için önümüzdeki süreçte finans sektörünün üstleneceği rol hayati öneme sahiptir. Sürdürülebilir bir büyüme hızını yakalamamız için, uygun finansman kaynaklarına her kesimin eşit ulaşımının sağlanması ve hem tasarrufun hem de kredilerin tabana yaygın dağılımı hususu önem kazanmaktadır. Bu durum, finans sektörünün derinlik ve ölçek olarak büyürken, sosyal ve çevresel faktörleri dikkate alan bir strateji benimsemesinin önemini ortaya çıkarmaktadır.”

 

“Uluslararası finans kuruluşları ile Anadolu’nun üretenleri arasında köprü vazifesi görüyoruz.”

Şekerbank’ın ‘Anadolu Bankacılığı’ misyonu ile 60 yıl önce benimsenen kuruluş amacını koruduğunu ifade eden Göktan, “Esnaf, çiftçi ve küçük işletmelerin daha evvel hiç bankacılıkla tanışmamış olsalar dahi finansmana ulaşması, üretimin artması, her seviyede enerji verimliliği yatırımlarıyla harcamalarını desteklemek ve tabana yaygın küçük tasarrufları özendirmek için çalışıyoruz. Operasyonel maliyeti oldukça yüksek ancak manevi getirisi de olan bu strateji ile uluslararası finans kuruluşları ile Anadolu’nun üretenleri arasında köprü vazifesi görüyoruz” diye konuştu.

 

Prof. Robert Shiller: ‘Türkiye’de finans sektörü yaygınlaşarak büyümeli’

Konferansın konuk konuşmacısı olan ABD’li iktisatçı Prof. Robert James Shiller, bankacılıkta inovasyon ve sürdürülebilir büyümenin finansmanı başlıklı sunumunda şöyle konuştu: “Modern  finans, gelişmekte olan ülkelerde onlarca yıldır görülen hızlı ekonomik büyümenin  birinci ayağı olmuştur. Finans sektöründe kullanılan teknoloji çok güçlüdür. Finansın konuları, farklı ekonomik amaçların gerçekleşmesine destek vermek, ekonominin aktörlerini teşvik etmek, kaynak sağlamak ve gerçekleşmesi onlarca yıl alan faaliyetlerin sürdürülebilir olmasını sağlamaktır. Başka ülkeler gibi Türkiye de ekonomik büyüme programı çerçevesinde modern finansal kuruluşlarının daha fazla yaygınlaşması ve gelişmesine ihtiyaç duymaktadır. Yaygınlaşma, finansal kurum ve kuruluşların demokratikleşmesi ve insanileşmesini ve böylece toplumun daha geniş kesimlerine erişebilmesini gerektirmektedir.”

 

“Endişeye kapılmaya gerek yok”

Prof Shiller, sözlerine şöyle devam etti: “Böyle bir gelişme, 2008’den beri yaşanan küresel finans krizinde görülen potansiyel sorunlar konusunda farkında olmayı gerektirir ancak bu tür sorunlar konusunda aşırı bir endişeye kapılmamıza da gerek yoktur.”

 

ABD’li iktisatçı Robert James Shiller, halen Yale Üniversitesi‘nde sterling ekonomi profesörü olarak çalışıyor. Dünyada iktisat bilimine en etkin yazılı katkı yapan 1849 iktisatçı arasında 79. sırada yer alan Shiller, ABD’deki finansal balon öngörüleriyle dikkat çekiyor. 2013 yılında “aktif varlık fiyatlarının empirik olarak analizi” üzerine Lars Peter Hansen ve Eugene Fama ile birlikte yapmış olduğu çalışmayla Nobel Ekonomi Ödülü‘nü kazanan Prof.Shiller, dünyanın en önemli ekonomistlerinden biri olarak kabul ediliyor.

 

‘Şekerbank’ın 60 yılı’ kitabı Türkiye’nin ekonomi tarihine ışık tutuyor

Şekerbank’ın ev sahipliğinde düzenlenen ‘Sürdürülebilir Kalkınmanın Finansmanı Konferansı’ da bankanın 60. kuruluş yılına özel olarak hazırlanan kitabın da tanıtımı yapıldı. Editörlüğünü ekonomi gazeteciliğinin duayenlerinden Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Arolat’ın üstlendiği, Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Dr. Murat Koraltürk tarafından kaleme alınan kitapta, toplumsal hafızada köklü yeri olan Şekerbank’ın tarihi, Türkiye’nin ekonomi tarihine paralel olarak anlatılıyor. ‘Şekerbank’ın 60 yılı: Bizim hikâyemiz, Türkiye’nin hikâyesi’ adlı kitap, 1950’lerden günümüze Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişiminin hikâyesine ışık tutuluyor. Kitap aynı zamanda, bugüne kadar Şekerbank’ta görev yapmış önemli isimlerin tanıklıklarından oluşan bir arşiv niteliği de taşıyor. 

PaylaşımTweetGönder
Önceki Yazı

AVON’un “Güzelliğini Keşfet” Etkinlikleri Ankara ve Samsun’da tamamlandı

Sonraki Yazı

Türkler tatilde de internetsiz yapamıyor

Benzer Yazılar

Eximbank’tan yabancı ihracat destek kuruluşuna ilk “garanti”
Ekonomi

Eximbank’tan yabancı ihracat destek kuruluşuna ilk “garanti”

9 Temmuz 2020
Mobilexpress’in yeni yolculuğuna 2 milyon dolar yatırım
Ekonomi

Mobilexpress’in yeni yolculuğuna 2 milyon dolar yatırım

9 Temmuz 2020
Ankara’da kurulan Atar Labs global şirkete satıldı
Ekonomi

Ankara’da kurulan Atar Labs global şirkete satıldı

9 Temmuz 2020
Nallıhan ve Ayaş için asbestli boru değişim ihalesi yapıldı
Ekonomi

Nallıhan ve Ayaş için asbestli boru değişim ihalesi yapıldı

9 Temmuz 2020
Sensemore’un IoT projesi Yılın Girişimi oldu
Ekonomi

Sensemore’un IoT projesi Yılın Girişimi oldu

9 Temmuz 2020
Yemek kartlarına ortalama 417 TL yükleniyor, kart bakiyesi ayın sonunu getiremiyor
Ekonomi

Yemek kartlarına ortalama 417 TL yükleniyor, kart bakiyesi ayın sonunu getiremiyor

9 Temmuz 2020
Sonraki Yazı

Türkler tatilde de internetsiz yapamıyor

Ankara-Gazipaşa Uçuşları Başlıyor

Ramazan ayında çocuklara özel yüzde 50 indirim

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Genç İşadamları “yaza merhaba” dedi

Genç İşadamları “yaza merhaba” dedi

31 Mayıs 2016
Berlin’de Ankara’yı Tanıttı

Berlin’de Ankara’yı Tanıttı

10 Mart 2016

Gastrit Mide Kanseri Yapıyor

15 Eylül 2014
“İndiğimiz gibi çıkacağız, son çeyrekte ve 2017’de büyüyeceğiz”

İhracatçılarda yeşil pasaport sevinci

23 Mart 2017

En Çok Okunanlar

  • İncek Prestij’den ‘’yıldızlar’’ eşliğinde lansman

    İncek Prestij’den ‘’yıldızlar’’ eşliğinde lansman

    0 Paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • adidas Türkiye’deki en büyük mağazasını Ankara’da açtı

    0 Paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • Türkiye’deki en büyük mağazası olan Ankara’daki mağazasını yeniledi

    0 Paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • Türkiye’nin İlk Yüzde Yüz Yerli Deprem İzolatörü Fabrikası Ankara’da Açılıyor

    0 Paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • “Seri üretime ağırlık veren markalardan uzak duruyoruz”

    0 Paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0
BusinessAnkara.com

Business Ankara - Ankara İş Hayatı, Sektörel Haberler Web Sitesi

www.businessankara.com, Ankara'daki PR ve bilgilendirme eksiğine istinaden 22 Eylül 2010 tarihinde yayına başlamıştır.

Son Yazılar

  • Eximbank’tan yabancı ihracat destek kuruluşuna ilk “garanti”
  • Mobilexpress’in yeni yolculuğuna 2 milyon dolar yatırım
  • Ankara’da kurulan Atar Labs global şirkete satıldı

Zihin Haritası

Kategoriler

  • 2012 Ankara Yılbaşı Programları
  • Alışveriş
  • Ankara Haber
  • Bilişim
  • Diğer
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • En Çok Okunanlar
  • Etkinlikler
  • Finans
  • Gayrimenkul
  • İnşaat
  • Konaklama
  • Manşet
  • Teknoloji
  • Turizm
  • Ulaşım
  • Ust Manset
  • Yaşam
  • Yazarlar
  • Yeni Haber

© 2022 Business Ankara | Hamarad Dijital Ajans | Tüm Hakları Saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Reklam
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim
  • Kurumsal Eğitimler

© 2022 Business Ankara | Hamarad Dijital Ajans | Tüm Hakları Saklıdır.

Hoşgeldiniz!

Aşağıdaki bilgileri doldurup hesabınıza giriş yapın.

Şifremi Unuttum?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.

Giriş Yap