CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, “İhracat odaklı fuarımızda Brezilya, Meksika, Almanya, İspanya, Katar, Cezayir, Fas, Ukrayna, Gürcistan ve Malezya’nın da aralarında bulunduğu 30 ülkeden alım heyetlerini ağırlıyoruz” dedi.
Avrasya Asansör Fuarı’nın açılışında konuşan Tüm Asansör Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Ahmet Fikret Gökhan, “Türkiye’de güvenli asansör konusunda kamu-özel sektör iş birliği ile ciddi ilerlemeler kaydettik. Sektörde 2012 yılında yüzde 20’lerde olan güvenli asansör oranını yüzde 70’lere çıkardık. Birkaç yıl içinde asansörlerimizin yüzde 100’ü güvenli hale gelecek” dedi.
Asansör, Yürüyen Merdiven Sanayi ve Teknolojileri Fuarı (Avrasya Asansör Fuarı), CNR EXPO Yeşilköy’de kapılarını açtı. Tüm Asansör Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) Başkanı Ahmet Fikret Gökhan, Asansör Sanayicileri Federasyonu (ASFED) Başkanı Yusuf Atik ve CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel’in katılımı ile açılışı yapılan fuar, 25 bin metrekare alanda gerçekleştiriliyor.
Açılışta konuşan TASİAD Başkanı Ahmet Fikret Gökhan, Türkiye’de 500 bin civarında asansör olduğunu belirterek “Güvenli asansör konusunda kamu-özel sektör iş birliğinde ciddi ilerlemeler kaydettik. Sektörde 2012 yılında yüzde 20’lerde olan güvenli asansör oranını yüzde 70’lere çıkardık. Birkaç yıl içinde asansörlerimizin yüzde 100’ü güvenli hale gelecek. Burada asansör sahiplerine ve kullanıcılarına da iş düşüyor. Asansörlerin aylık periyodik bakımlarını, belgeleri tam olan firmalara yaptırmayı ihmal etmemeliyiz. Asansör kullanıcıları yeşil veya mavi etiketi gördüğü asansörleri kullanmaya özen göstermemeliler” diye konuştu.
Asansör sektörü ve CNR arasında iyi bir sinerji yakalandığını ifade eden Ahmet Fikret Gökhan, fuardan elde edecekleri gelirlerle Türkiye’de ilk olacak olan bir okul kuracaklarını ve bu okul aracılığıyla sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.
“Yıllık 50 bin asansör ihtiyacımız var”
Gökhan, Belediye İmar Yönetmeliğine göre dört katlı binalara asansör zorunluluğu getirildiğini hatırlatarak “2012 yılından itibaren yönetmeliklerimizde iyileştirmeler yapılmış ve halen yapılıyor. Yıllık 50 bin asansör ihtiyacımız var. Asansör ihtiyacımızın yüzde 80’i yerli firmalar tarafından karşılanıyor. Sektörümüzün üretimi yüzde 100 yerlidir. Yerli firmalarımız Ar-Ge’ye gereken kaynağı ayırmalıdır. Ar-Ge ile ilgili verilen teşviklere başvurarak, kendilerine kaynak sağlayabilirler. Sektör olarak hedefimiz 250 milyon dolar olan ihracatımızı artırmak ve yurt dışı ihalelerine katılarak Türk asansörünü dünyaya yaymaktır” dedi.
ASFED Başkanı Yusuf Atik de Avrasya Asansör Fuarı ile yerli firmaların Avrupa’ya açıldığını söyledi. ASFED Başkanı Yusuf Atik de Avrasya Asansör Fuarı ile yerli firmaların Avrupa’ya açıldığını söyledi. Atik, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen fuarın sektörün istihdam ve ihracatına önemli katkılar sunduğunu belirtti.
Alanında en büyük fuarda 30 bin ziyaretçi hedefi
Avrasya Asansör Fuarı’nın geçtiğimiz yıla göre yüzde 60 büyüdüğünü belirten CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel ise şunları söyledi: “Fuarımızı ihracat odaklı düzenliyoruz. Fuarda Brezilya, Meksika, Almanya, İspanya, Katar, Cezayir, Fas, Ukrayna, Gürcistan ve Malezya’nın da aralarında bulunduğu 30 ülkeden gelen alım heyetlerini ağırlıyoruz. Almanya, Çin, Hindistan, Ukrayna’nın da olduğu 10 ülkeden katılımcı firma da fuarda ürün ve teknolojilerini sergiliyor. Alanında en büyük olan fuarımızı 30 bin ziyaretçi hedefi ile düzenliyoruz.”
CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık organizasyonuyla TASİAD ve ASFED iş birliğinde düzenlenen fuarda, sektörün önde gelen 250 markası en yeni ürünlerini sergiliyor. Asansör kabininden otomatik kapı sistemlerine, elektronik aksamlardan güvenlik sistemlerine ve aksesuarlarına kadar birçok ürünün görücüye çıkarıldığı fuarda, asansörlerde periyodik bakım ve uygulamalar gibi konularda çeşitli seminerler düzenleniyor.