ORSİAD Yönetim Kurulu, Fatma Semiz başkanlığındaki ANGİAD’ın yeni yönetimini ziyaret etti. Görüşmede OSTİM başta olmak üzere Ankara’daki OSB’lerin sorunları masaya yatırıldı. Başkanlar, OSB’lerin planlı gelişmesi ve KOBİ’lerin kurumsallaşması konusunda işbirliği yapma kararı aldı.
OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticiler Derneği (ORSİAD) Başkanı Özcan Ülgener ile yönetimi, ANGİAD Başkanı Fatma Semiz ve ekibini ziyaret ederek, yeni görevlerinde başarılar diledi. ANGİAD Başkanı Fatma Semiz de OSTİM’in kendileri için çok önemli bir bölge olduğunu, kongre öncesi seçim startını buradan verdiklerini anımsattı. Semiz, “Ankara’da OSTİM ve Siteler gibi üretim yapan bölgeler unutuluyor, geri planda kalıyor. Çankaya gibi tüketimin yoğun olduğu bölgeler ön plana çıkıyor. OSTİM Ankara’nın marka bölgelerinden biri ve Türkiye’nin de marka bölgelerinden biri olmayı hak ediyor. OSTİM’de kurumsal ve daha düzenli bir yapı görmek istiyoruz. Geçen hafta Gaziantep’e ticari amaçlı düzenlediğimiz gezide sanayi bölgelerinin çok düzenli ve planlı olduğuna şahit olduk. Hatta Ankara’dan daha ileride olduklarını da söylüyorlar” diye konuştu. ANGİAD Başkanı Fatma Semiz konuşmasında, Enerji Bakanlığı’na sundukları proje hakkında da bilgi verdi.
BAKÜ GEZİSİNE DAVET
Fatma Semiz; enerjide tasarrufu ve verimliliği arttırmaya yönelik olarak ‘Cimriyiz, Enerjiyi Fuzuli Tüketmekte, Evet Cimriyiz’ sloganıyla başlattıkları projeyi, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın çok beğendiğini hatırlattı. Semiz, “Aslında projemiz daha çok organize sanayi bölgelerini ilgilendiriyor. Bu proje bölgede yaşama geçirilirse OSTİM’deki üreticilerin yükünü hafifletecektir” diye konuştu. ORSİAD Başkanı Ülgener projenin yaşama geçirilmesi konusunda ANGİAD’la her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti. Ziyarette ANGİAD Başkanı Fatma Semiz, derneğin yurt içi ve yurt dışı gezileri hakkında bilgi verirken, ORSİAD üyelerini Bakü gezisine davet etti. ORSİAD Başkanı Özcan Ülgener de konuşmasında, 300’e yakın üyeleri bulunduğunu, her üyenin yanında ortalama 40 kişi çalıştığını, toplamda yaklaşık 16 bin kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti.
İŞLETMELER KURUMSAL DEĞİL
Ağırlıklı olarak KOBİ’lerin faaliyet gösterdiği OSTİM’de işletmelerin ne yazık ki kurumsallaşamadığını ifade eden Ülgener, “Son dönemlerde OSTİM’de 6 adet küme kuruldu ve güçlenmemiz için gerekli olan kümeleşme sağlanmaya başladı. Bizler de üyelerimizi kümelenmeye kanalize ediyoruz. Ankara’da 8 adet OSB var, sanayinin önemli bir yeri var. Ankara sanayi şehri olmayı hak ediyor. Sizin de destekleyeceğinize inandığımız bir projemiz var. OSTİM ve İvedik’te çalışan çırakları haftada 5 gün ve akşam 18.00’den sonra olacak şekilde 2.5 ay boyunca bir kursa tabi tutmak istiyoruz. İngilizce, teknik, bilgisayar ve ahilikten gelen kuralların da içinde olacağı bir din eğitimi verilecek olan projemizi Ankara Kalkınma Ajansı’na vereceğiz” diye konuştu. İki başkan Ankara’da KOBİ’lerin kurumsallaşması ve OSB’lerin planlı gelişmesi için işbirliği yapabileceklerini ifade etti.