Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından farklı engel gruplarından bireylerin istihdamına yönelik yürütülen “Ben de Varım” projesi kapsamında bu yıl, işitme engelli bireylere yönelik bir sempozyum gerçekleştirildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray’ın katıldığı sempozyumda, Düşler Akademisi’nin işitme engelli öğrencilerinden oluşan tiyatro topluluğu Düşler Kumpanyası, “Grease” müzikalini sergiledi.
01 Ekim 2013, Ankara – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2009 yılında başlatılan “Ulaşımda, İletişimde ve Hayatın İçerisinde Ben de Varım” projesi kapsamında bu yıl işitme engelli bireylerin istihdamına yönelik bir sempozyum düzenlendi.
Engelli bireylerin istihdamı konusundaki ilerlemeler ve önerilerin ele alındığı “Sessizliğe Kulak Vermek” adlı sempozyumda, Türkiye Vodafone Vakfı’nın hayata geçirdiği Düşler Akademisi’nin işitme engelli öğrencilerinden oluşan tiyatro topluluğu Düşler Kumpanyası, “Grease” müzikalini sergiledi. İşitme engelli Düşler Kumpanyası üyelerinin gösterdikleri başarılı performans, izleyicilerden büyük alkış aldı.
Serpil Timuray: “Engelli bireylerin sosyal ve ekonomik hayata eşit katılımını destekliyoruz”
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, sempozyumda yaptığı konuşmada, “Vodafone Türkiye olarak, beş yıl önce ülkemizdeki engelli nüfusun toplumsal hayata eşit katılımı için harekete geçtik. Düşler Akademisi ile engelli gençlerimizin yaşam kalitesini ciddi ve kalıcı çözümlerle artırmayı hedefledik. Öncelikle engelli gençlerimizin, sosyal hayata katılımlarını desteklemek üzere çalıştık. Açığa çıkaramadıkları yaratıcılık potansiyellerini ve özgüvenlerini sanat atölyelerimizle ortaya çıkardık. İlgi alanlarına göre edindikleri yetkinlikler sayesinde bu değerli gençlerimizin istihdama ve ekonomiye katılmalarını sağladık. Bugüne kadar Düşler Akademisi’nden mezun olan 2.057 gencimiz bizlere, engelliler için kurulan düşlerin birgün gerçeğe dönüşebileceğini gösterdi. Geçen ay sonunda Birleşmiş Milletler’deki “Engellilik Toplantısı” kapsamında, “İnovasyon Engelleri Kaldırır” panelinde, Düşler Akademisi’nin örnek bir sosyal girişimcilik modeli olarak dünyaya tanıtılması, mezunlarımız ve öğrencilerimiz adına bizi ayrıca gururlandırmıştır” dedi.
Mobil iletişimin, bireylerin sosyal yaşamdaki fırsat eşitliğine dair önemli rolüne de değinen Timuray, “Toplumumuzun önemli bir kesimini teşkil eden engelli vatandaşlarımızın, mobil teknolojileri kullanarak hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik, özel mobil uygulamalar ve ÖİV’yi (Özel İletişim Vergisi) sıfırlayan özel tarifeler geliştirdik” diye konuştu. Engelli bireylerin istihdamını destekleyen projelerin önemini vurgulayan Timuray, sözlerine şöyle devam etti: “Beş yıldır Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen “Ben de Varım” projesinin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Engellilik insan olma halinin doğal bir parçasıdır. Vodafone Türkiye ailesi olarak inanıyoruz ki bizler bakış açımızı değiştirirsek, onların hayatları değişecek.”
Sempozyumda ayrıca, “Ben de Varım” projesi kapsamında Vodafone Dağıtım Merkezi’nde istihdam edilen Gülcihan Bilen ve babası Ergeldi Bilen de bir konuşma yaptı.