21 KASIM 2014- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Türkiye ile Avusturya arasındaki ticaret hacminin 2,5 milyar avroya ulaştığını belirterek, “Avusturyalı kardeşlerimizden beklentimiz, bizler için yeni bir Türk marşı bestelemeleridir” dedi.
ATO ile Viyana Ticaret Odası arasında ekonomik ilişkileri güçlendirmek amacıyla bir işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninde bir konuşma yapan ATO Başkanı Bezci, Avusturyalı şirketlerin Türkiye’deki yatırımlarının 4 milyar avroyu aştığını belirterek, söz konusu protokolün özellikle Ankara ve Viyana arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Bu kapsamda, her iki ülkedeki girişimcilere destek vereceklerini vurgulayan Bezci, bilgi ve deneyim transferi yapabilmek için üye firmalar arasında stajyer öğrenci değişimi koordine edeceklerini, yeni yasa ve yönetmelikler konusunda bilgi alışverişi yapacaklarını anlattı.
Türkiye ile Avusturya arasındaki ticaret hacminin 2,5 milyar avroya ulaştığına dikkati çeken Bezci, Türkiye ekonomisinin son 10 yılda gösterdiği başarının iki odanın işbirliğine olumlu yansıyacağını kaydetti.
Bezci, Avusturyalı besteci Wolfgang Amadeus Mozart’ın bestelediği Türk marşına atıfta bulunarak, “İki şehrin ekonomik hikayesini yaldızlı harflerle yazmak için çıktığımız bu yolda, Avusturyalı kardeşlerimizden beklentimiz, bizler için yeni bir Türk marşı bestelemeleridir. Türkiye, ekonomideki başarılarıyla yeni bir marşı hak etmiştir” dedi.
– “ANLAŞMA, ORTAK GELECEĞİMİZ ADINA ATILMIŞ BİR ADIM”
Viyana Ticaret Odası Başkanı Walter Ruck ise Türkiye’deki gelişmelerin takdiri hak ettiğini belirterek, “Şu anda yeni bir Türk marşı bestelemenin bence de tam zamanı ancak yeni bir Mozart dünyaya gelir mi bilmiyorum” dedi.
Uzun vadede istikrarlı iş birliklerinin karşılıklı saygı içinde, aynı düzeyde, eşit şartlarda gerçekleşmesi gerektiğine dikkati çeken Ruck, şunları söyledi:
“Ticaret hacminin geliştirilmesi noktasında yeterli potansiyele sahibiz. Ticaret ve ekonomiyle uğraşan kişiler olarak siyasete girme alışkanlığımız yok ancak jeopolitik gelişmelere bakıldığında bu dönemde kesimlerin daha fazla birlikte hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Odalarımız gibi kuruluşlar geçtiğimiz zamanlara oranla daha fazla öneme sahip. Ticaretin gelişmesi yanında başka gelişmelere de katkı sağlıyorlar. Bu anlaşma, iki ülkenin ortak geleceği adına atılmış bir adım.”