Brisa’nın lastik sektöründe 41’inci yılını kutlayan markası Lassa, çiftçileri sürdürülebilir tarım uygulamaları hakkında bilgilendirmek ve trafikte güvenle yol almalarını sağlamak amacıyla yollara düştü. Lassa, “Tarım Sağlamsa Gelecek Sağlam Projesi” kapsamında 20 ilde 155 köyü gezerek 9500 çiftçiye ulaştı. Lassa’nın görevlendirdiği ziraat mühendisleri tarafından çiftçilere “İyi Tarım Uygulamaları”na yönelik 1600 reçete ve çözüm önerisi sunuldu.
Lassa ekipleri, Tarım Sağlamsa Gelecek Sağlam projesi kapsamında bu yıl, ziraat mühendisleri eşliğinde 20 ilde 155 farklı noktayı dolaşarak toplam 9500 çiftçiye eğitim verdi, “İyi Tarım Uygulamaları”na yönelik 1600 reçete ve çözüm önerisi sundu. Ayrıca römorkların karanlıkta fark edilmemesi nedeniyle yaşanan kazalara da dikkat çekerek, 4230 römorka da reflektör monte edildi. Lassa, projeye başladığı 2013 yılından bu yana toplam 10740 reflektör montajı gerçekleştirmiş oldu.
Projenin her durağında çiftçilere, bölgelerinde yetişen ürün çeşitlerine uygun olarak, tarımda verimlilik uygulamaları ve tarım ekonomisi hakkında toplam 5425 saat bilgi ve danışmanlık hizmeti verildi. Ardından, geçen yıl olduğu gibi traktörlerin yoldaki görünürlüğünü arttırmak amacıyla reflektör montajı gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında ayrıca şut çekme, hafıza oyunu gibi keyifli oyun ve yarışmalar düzenlendi.
Projeyi değerlendiren Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış, Brisa’nın yolculuğun geleceğini tasarlama vizyonu doğrultusunda çevresel, ekonomik ve toplumsal sürdürülebilirliğe yönelik çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek “Brisa olarak, sürdürülebilir sosyal sorumluluk anlayışı ile toplumsal faydaya hizmet edecek projelere büyük önem veriyor, sektörümüzün de etkisiyle trafik emniyeti konusuna özellikle odaklanıyoruz. Bu projeyle de römorklarda reflektör kullanımının önemine dikkat çekerek, kazaları önleyebilmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.
Tarım sektörünün Lassa için önemine de değinen Atış, “Sürdürülebilir tarım hakkında farkındalık yaratmak ve tarımda verimliliği artırmak, çiftçilerimize olduğu kadar ülkemizin ekonomisine de katkı sağlıyor. Bu nedenle proje kapsamında verdiğimiz danışmanlık hizmetine çok değer veriyor ve kapsamını her geçen yıl genişletiyoruz. Ayrıca, traktör lastiklerinin kullanım amacına uygunluğu, sağlamlığı ve kalitesi, traktörün de verimliliğini artıran bir faktör. Bu alanda da çiftçilerimize en uygun ürün ve hizmetleri tasarlayarak, ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermeye çalışıyoruz” dedi.