Bir dünya markası olarak Henkel global olarak düzenlediği Henkel Innovation Challenge yarışmasıyla gençlere fikirlerini dünyaya sunma fırsatı tanıyor. Yarışmanın uluslararası finalinde ise bu yıl ülkemizi Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden All Together ekibi temsil etti. Türk gençleri yarışmada fikirleriyle jüriyi etkiledi.
İnovasyona büyük değer ve önem veren Henkel, yenilikçi bakış açıları ve çözüm üreten yaratıcı fikirler için gençlere destek olmak üzere her yıl Henkel Innovation Challenge adıyla uluslararası bir yarışma düzenliyor. Bu sayede dünyanın dört bir yanındaki yetenekli gençlere yaratıcılıklarını ve yeteneklerini göstermek için bir fırsat sunuyor. Yarışmanın mottosu ise bu yüzden “Create. Learn. Grow.” yani “Yarat. Öğren. Kendini Geliştir” olarak ifade ediliyor.
Yarışmada gençlerden, takımlar oluşturarak bir Henkel markasına yönelik 2050 yılında var olacak ve sürdürülebilir gelişime katkı sağlayacak yenilikçi bir ürün ya da teknoloji fikri geliştirmeleri isteniyor. Yarışma boyunca Henkel, öğrencilere deneyimli bir yöneticisini atayarak, mentörlük desteği sağlıyor. Takımlar, yine Henkel yöneticilerinden oluşan jüriyi ikna etmeye çalışıyor ve en iyi olanlar uluslararası finalde yarışmaya hak kazanıyor.
Henkel Innovation Challenge’ın 8.si ise geçtiğimiz günlerde yarışmaya Belçika’dan katılan “The Sharp Shepards” takımının birinciliği ile sonuçlandı. Henkel Innovation Challenge’ın birincileri, 10.000 Euro değerinde dünya turu bileti kazanırken, ikinci ve üçüncü olan ekiplerle birlikte Henkel Yönetim Kurulu Başkanı Kasper Rorsted ile bizzat tanışma fırsatını da elde etti.
Ülkemizi All Together ekibi temsil etti.
Henkel Innovation Challenge’ın Viyana’daki finalinde Türkiye’yi, kendilerine verdikleri isimle All Together ekibi temsil etti. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Sinem Öz ve Yasemin Canik’in oluşturdukları All Together; herkesin rahatlıkla kullanabileceği ve geri dönüştürülebilir yüzey temizleyici ürünü projelerini jüriye sundu. 2050 yılında pazarlamanın ve ürünlerin eskisi gibi olmayacağını öngörerek o projeksiyonda stratejilerini geliştiren All Together ekibi, gelecekte kaynak sıkıntısının yaşanacağını da düşünerek sıfır atık ile sürekli yenilenebilir sonsuz bir kaynak sağlama hedefiyle hareket etti. Akıllı lens kullanarak holografik arayüzler ile inovatif bir pazarlama stratejisi geliştirdi. Temsilcimiz bu fikirleriyle uluslararası finalde jüriden büyük beğeni toplamayı başardı.
Türk gençleri, Henkel Innovation Challenge’ın global finalleri için Viyana’ya gitti.
Son sekiz yılda tüm dünyadan 35.000 öğrencinin katıldığı, bu yıl ise 28 ülkeden takımların yarıştığı Henkel Innovation Challenge’ta ülkemizi temsil eden All Together ekibinin üyeleri, böylesine özel ve geniş kapsamlı bir organizasyonda deneyim kazanmanın mutluluğunu yaşadı.
Yarışmanın Viyana’daki finallerinde ayrıca öğrencilerle stajyerlik ve iş imkanları için mülakatlar yapıldı. Öğrenciler, Henkel ile kişisel ilişkiler geliştirerek, iş fırsatlarını hakkında da bilgi sahibi oldu. Türk Henkel İnsan Kaynakları Müdürü Ralph Branderhorst, Henkel Innovation Challenge’ın gençlere kattıklarını açıklarken “İnovasyon ve sürdürülebilirlik Henkel’in DNA’larında var. Bu yarışma ile bir işveren olarak bunu öğrencilere göstermek, yetenekli insan kaynağını kariyerinin erken safhalarında keşfederek onların da şirketimizi yakından tanımalarını sağlayıp, başarılı olanları şirketimize kazandırmak istiyoruz. Henkel Innovation Challenge’ta öğrenciler hem kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar hem de iş başvurusunda bulunacakları firmayı ve yöneticilerini yakından tanıma fırsatı elde ediyor. Henkel’deki yöneticilerle de yüz yüze iletişime geçme imkanı buluyorlar. Dolayısıyla yarışma öğrencilere paha biçilmez bir gelişim fırsatı sunmuş oluyor.” sözleriyle ifade ediyor.